Luleå måndag-fredag 10.00-18.00 | Älvsbyn tisdag & torsdag 09.00-17.00

Om oss

Vi är en ovanlig optiker. För vi tänker inte bara på hur du ser eller ser ut, vi bryr oss om hela din ögonhälsa. Med det menar vi att vi tänker på en helhet – våra undersökningar, råd, tips utgår från just ditt liv och ditt arbetsliv. Vi samarbetar även med ögonläkare och sjukhus.

Niemis Optik värderar din ögonhälsa väldigt mycket. Vår största ambition är att stå för den största valfriheten, samt tryggheten och omtanken om just dina ögon! Med våra väldigt höga kvalitetskrav och väldigt stora passion för färger, former och trender kan vi erbjuda dig som företag eller privatperson den allra bästa valutan för era pengar!

Vi är stolta över vårt certifikat enligt Optikbranschens kvalitetsnorm för kontaktlinser, synergonomi och synundersökning. Certifikatet grundas på Socialstyrelsens föreskrift om kvalitetssystem i hälso- och sjukvården. Dessutom har vi kontaktlinsbehörighet och mångårig erfarenhet av professionell synvård.

Vi som jobbar här

Ilkka Niemi
VD. Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Ilkka tog sin optikerexamen år 1979 på Karolinska Institutet i Stockholm och har sedan dess jobbat inom optikbranschen. Sin kontaktlinsbehörighet tog han år 1983 och synergonomikompetens år 1994. Han har sedan dess jobbat med tillpassning av bl.a. stabila linser som t.ex. sklerala och ortokeratologiska linser. Ilkka är grundare av Niemis Optik och har varit med i uppstarten av flera butiker i Gällivare, Kiruna, Pajala och Luleå.

────────────

 

 

Daniel Niemi

Butiksansvarig

Daniel är nästa generation som arbetar med att utveckla företaget, han kan också ibland synas till på våra sociala medier.

────────────

Jaana Eriksson
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Jaana har sin optikerutbildning från Helsingfors i Finland där hon blev färdig kontaktlinsoptiker år 2014. Hon har efter det studerat vidare i Norge om bl.a. avancerade linstillpassningar och även tillpassat dessa åt kunder i flera år. Hon har även utbildning inom synergonomi och sklerala- samt ortokeratologiska linser. Jaana har jobbat hos oss på Niemis Optik sedan år 2015.

────────────

Jesper Malmelöv
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Jesper har sin optikerutbildning från Helsingfors i Finland där han blev färdig kontaktlinsoptiker år 2019. Jesper har jobbat hos oss på Niemis Optik sedan starten 2012 med ett uppehåll på 3 år för optikerstudier.

────────────

Kirsti Niemi
Ekonomiansvarig

Kirsti är vår ekonomiansvariga. Hon har varit med i uppstarten av flera butiker och har lång erfarenhet av ekonomi och bokföring. Kirsti har även ett bra öga för vilken båge som passar för just dig.

 

Specialistmottagning hos oss

Greg Olsson-Lalor
Leg. läkare med specialistkompetens i ögonsjukdomar

Greg Olsson-Lalor är legitimerad läkare med specialistkompetens inom ögonsjukvård med grundläggande läkar- och ögonspecialistutbildning vid University of Queensland samt Brisbane, Australien. Under perioden 2001 – 2018 har verksamheten fokuserat på ögonsjukvård inom norra regionen och då framför allt vid ögonmottagningen, Sunderby sjukhus.

────────────

Pauli Raitaniemi
Ortoptist

Pauli har varit verksam inom ögonsjukvården i över 25 år. Han har arbetat på ögonmottagningen i Gällivare sedan 1990. Ortoptist är en påbyggnadsutbildning till ögonsköterska, där man blir specialist på att diagnosticera och behandla skelningar.

Hanna Niemi, Kirsti Niemi, Greg Olsson-Lalor, Jaana Eriksson, Ilkka Niemi och Jesper Malmelöv. 

Ilkka Niemi, Jaana Eriksson, Greg Olsson-Lalor och Jesper Malmelöv.

 

Vi stödjer